…tento článok vznikol aj ako odpoveď na to, prečo u nás v PALPRO nelepíme tzv. „economy triedu“ alebo taxikárske fólie, lacné autofólie, čínske fólie a podobné nezmysly. Proste nám ide o dobré meno našej firmy. To sa buduje ťažko, niekoľko rokov a pokaziť si ho len kvôli rýchlemu zisku lepením lacnej autofólie nám nedáva zmysel. Časom by nás to dobehlo a pochovalo.

PROFESIONÁL VS. OBCHODNÍK​ 

„Firma chce na mne len zarobiť.“ Asi také niečo napadne človeka, ak si dá námahu a preveruje si, koľko by ho mohli stať tmavé fólie na sklá auta. Hlavne vtedy ak natrafí na profesionálov a potom na „obchodníkov“. V čom je rozdiel? Rozdiel je v samotnom materiále a v ponúkaných službách. V prvom rade sú nekvalitné autofólie podozrivo lacné.

Profesionál, resp. montážnik ktorý sa venuje lepeniu fólií už dlhšiu dobu, rádovo niekoľko rokov, vám s najväčšou pravdepodobnosťou bude ponúkať kvalitné, overené fólie. Hlavne z dôvodu dobrej reklamy do budúcnosti (aspoň u nás v PALPRO to tak je).

Obchodník chce v prvom rade dobre a výhodne predať, čiže zarobiť. Preto sa môže ľahko stať, že vám ponúkne na oko výhodnu cenu, za ktorou sa však ukrýva lacná autofólia. Laik si na prvý pohľad rozdiel nemôže všimnúť. Rozdiely vo fólií sa prejavia až po niekoľkých mesiacoch a mnoho ľudí to už ďalej nerieši.

Poďme si to trochu podrobnejšie rozobrať. V čom je vlastne ten rozdiel? Rozdiel je v materiále a spôsobe výroby.

Kvalitné okenné autofólie sa skladajú z viacerých vrstiev tenučkého filmu. Každá táto vrstva má svoju funkciu. Spolu tak vytvárajú jeden kompaktný celok, ktorý nám potom slúži niekoľko rokov. Preto môžeme hovoriť o záruke na životnosť fólie pokojne aj 8, 10 a viac rokov. Takáto fólia vás spoľahlivo ochráni pred nebezpečným UV žiarením a hlavne teplom.

ZÁRUKA NA MECHANICKÉ POŠKODENIE 

My sme sa dokonca rozhodli ísť o krok ďalej a ponúknuť naším zákazníkom aj špeciálnu, nadštandardnú záruku. O čo ide? Asi ako jediný na trhu sme sa rozhodli poskytnúť vám záruku, aj na mechanické poškodenie fólie. Áno je to presne to, za opravu čoho, sa bežne účtuje aj 50€ a viac.

Ak sa vám nejakou nešťastnou náhodou poškodí fólia na okne, tak my vám ju bezplatne vymeníme. K fóliam u nás dostanete aj osvedčenie o odbornej spôsobilosti autofólie, tzv. certifikát. Tieto fólie už nemusíte chodiť nikam zapisovať. Stačí mať túto kartičku pri sebe, napr. pri policajnej alebo technickej kontrole. Bez osvedčenia riskujete opletačky a mastnú pokutu.

Lacné fólie sú často vyrobené len z jednej vrstvy samotnej fólie na ktorú je nanesené farba. Tá pôsobením UV žiarenia, príp. čistiacich prostriedkov veľmi rýchlo vybledne. Takéto fólie, nielenže vyzerajú na aute zle, ale nás ani nijak nechránia pred slnečným žiarením a teplom. Tieto fólie sa u nás často ponúkajú ako tzv. dvojročné fólie alebo akási „economy trieda“

„SKÚPY 2X KÚPI.“ 

Áno, síce na začiatku ušetrím aj niekoľko desiatok EUR. No už po relatívne veľmi krátkom čase, nám začne fólia blednúť, fialovieť, praskať alebo vlniť sa. Následné bezpečné odstránenie a aplikácia nových, už kvalitných fólií, nás vyjde vo výsledku aj na viac ako dvojnásobok sumy, ktorú by som dal za kvalitné okenné autofólie.

Takže ako si vlastne vybrať tie pravé? Zase sme pri starom známom a to je opýtať sa. Opýtať sa vo firme ktorá nám fólie ponúka o aké fólie ide, aká je záruka na životnosť (osobne by som nešiel pod 8 rokov), aká je to značka, čo všetko je zahrnuté v cene a hoc čo, čo nás napadne.

…ak máte známeho, čo už má nalepené fólie dlhší čas, pozrite sa na nich z blízka. Či sú stále pekné a čierne.

TIP: stiahnite trochu okno na dverách a všimnite si či okraj ktorý je schovaní v tesnení nemá iný odtieň. Ak áno, ruky preč od toho.

NA ZÁVER 

Podozrivo nízka cena oproti konkurencií dosť často znamená zlú kvalitu a predzvesť problémov v blízkej budúcnosti. Občas sa stretávame aj s tým, že naša konkurencia ponúka fólie za nižšiu cenu, ako sú náklady len na samotnú, kvalitnú fóliu. Samozrejme výber je na každom z nás.

Ak máte záujem o kvalitné autofólie s nadštandardnou zárukou tak nás pokojne kontaktujte.

Scroll to Top